All in a days life... Thanks for reading :)

Google

13 August 2006

Video Coding (and Transmission) Over Wireless Networks

Ok. Yang dekat atas tu is my PhD main topic. To tell you the truth, my initial proposal (or more of a review actually) was regarding Video Retrieval. Now it's like been changed sembilan puluh tujuh peratus :P From retrieval to.... i don't know what it is now :)

But it's ok I guess. Never really knew nothing much about video retrieval also. So this topic basicall leaves me in the the same ball park :)

Need to do tons of reading i guess. That's required if I want to get thru the first year of my PhD. Insya-Allah i can do it. Atheer Abas Matroud is confident in me. HAHAHA! Korang kena ke Atheer Abas Matroud? Rupa macam Osama beng Laden tapi datang dari negara Saddam Hussein. Tinggi pon macam Osama... kurus macam Osama... kalau ada jiggut panjang, memang orang akan ingat Osama ben Laden. hehe. tapi takpe... sapa2 yang nak kenal dengan Atheer, buleh la Google kat utk nama dia. Atheer Abas Matroud. :)

Anywayz, ni nak sambung baca. Ada benda yang faham, ada benda yang MACAM faham, dan ada benda yang memang tak faham. Dan lepas dah lama lama dok baca... rasa2 macam tak nak faham pon ada. Hehehehe.

Anywayz...

Okie. Nak tanya, kot2 ada yang baca blog ni nak datang Australia nak sambung belajar? Setakat ni boleh lakot kalau nak kasik advice dari segi cost of living. Kalau dari segi academic... tak berapa nak experience lagik... sebab this is my first time doing research. Nanti kot2 dah lama sikit buleh la kasik info yang intelectual sket :) Anywayz... kos of living mmg penting jugak... so kalau sapa2 nak tau, kasik la holler sama aku. Akan aku tulis insya-Allah.

Okes. Mau baca...

Assalaaam Aley Kom Warohmatullaaahi Wabarokaatuh

6 Comments:

  • camna wan ngan farhanah ngan mak wan??? kim salam depa...

    By Blogger Izhal, at Sun Aug 13, 01:25:00 PM  

  • Dia orang ok aje. Wan kena buat benda kat electrical engineering faculty. So ok la kot.

    Mak Wan pon ok je. Takde lain sangat kat sini selain the weather. tapi kitorang dapat bilik guest kat malaysia hall. siap dengan heater elok lagi.

    Lepas ni dapat umah sendiri harap2 lagi ok la.

    By Blogger pyan, at Sun Aug 13, 03:45:00 PM  

  • Aku nak tahu, haaa cepat citer! :)

    By Anonymous MrM, at Mon Aug 14, 08:39:00 AM  

  • "Video Coding (and Transmission) Over Wireless Networks "... Sounds scary. Masa aku surf pasal itu Jian Zhang, mmg aku suspect kena banyak ke arah engineering sbb CS under fac engineering kat unsw. Ko tak boleh slow talk dengan dia ka utk proceed dgn tajuk ko?

    But oh well, look at the bright side, kalau ko balik nanti and Jab. Rangkaian perlukan staff, ko ada pilihan whether to stay @ MM or shift to Network :P

    All the best with your research!

    By Anonymous MRM, at Mon Aug 14, 08:43:00 AM  

  • betul tu Mas

    nanti aku cerita bila aku tau...
    setakat ni
    aku dah lajar a few things

    macam interesting

    cuma tak tau camne nak implement

    By Anonymous alpyan, at Tue Aug 15, 07:09:00 PM  

  • best regards, nice info here

    By Anonymous Anonymous, at Thu Mar 15, 01:25:00 PM  

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home